Łazanki z młodą kapustą

5 (151 ocen)

  • 45 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Łazanki wyjątkowo smakują z młodą kapustą.

  • 45 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • młoda kapusta
    duży pęczek koperku
    3 łyżki masła
    łyżka soku z cytryny
    łyżeczka cukru
    sól i pieprz czarny mielony

    400 g makaronu łazanki
Wystaw ocenę:

5 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Łazanki

Łazanki z młodą kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować, umyć i osuszyć/ odwirować.
    Ugotować w niewielkiej ilości wody.
    Dodać umyty, osuszony, posiekany koperek.
    Dodać masło, cukier, sok z cytryny i sól, pieprz.
  • 2. Łazanki ugotować wg przepisu na opakowaniu.
  • 3. Kapustę i łazanki przełożyć do żaroodpornego naczynia i wymieszać.
    Wstawić do nagrzanego do 170 stopni piekarnika na ok 15 min.
    Podawać ciepłe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Koper Młoda kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować