Łazanki z młodymi warzywami

4.5 (177 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 50 min

Mam 24 lata i uwielbiam gotować. Największą jednak przyjemność sprawiają mi pochwały mojego narzeczonego. Najczęściej wszystkie potrawy, jakie dla niego przyrządzam, bardzo mu smakują

  • 50 min

Składniki:

  • ● 20 dag makaronu łazanki
    ● 1/2 główki młodej kapusty
    ● pęczek młodej marchewki
    ● 1/2 kalafiora
    ● 20 dag pieczarek
    ● seler naciowy
    ● olej
    ● łyżka masła
    ● pęczek koperku
    ● sól
    ● pieprz
    ● cukier
    ● sok z cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łazanki z młodymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente
    w lekko osolonej wodzie, odcedzamy Koperek myjemy, osuszamy
    i drobno siekamy. Kapustę
    obieramy z wierzchnich
    liści, szatkujemy.
  • 2. Marchewkę obieramy, myjemy
    i kroimy w drobną kostkę.
    Pieczarki myjemy, oczyszczamy
    i kroimy w plasterki. Selera
    myjemy i drobno siekamy. Kalafiora
    dzielimy na małe różyczki,
    myjemy i osączamy
  • 3. Na patelni rozgrzewamy olej
    i podsmażamy warzywa. Przekładamy
    do garnka, dodajemy
    masło i połowę koperku. Dusimy
    kilka minut, doprawiamy
    solą, pieprzem, cukrem i sokiem
    z cytryny. Warzywa mieszamy
    z łazankami i posypujemy
    pozostałym koperkiem

Porady

redakcyjnej kucharki Krystyny ● Do warzywnej mieszanki warto dodać garść pokrojonej żółtej fasolki szparagowej

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PP_08-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować