Łazanki z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Makaron - ratuje mi wielokrotnie "życie". Zrobiony obiad na szybko po przyjściu zaraz z pracy, brzuchy mamy pełne, a buźki uśmiechnięte. Polecam zrobić łazanki właśnie z pieczarkami - mój mąż niby nie chce , ale lubi podjadać prosto z patelni i wędruje co chwilę do kuchni po odrobinę...

  • 30 min

Składniki:

  • makaron łazanki (wychodzi 2 Łyżki surowego na porcje) - 4 łyżki
    pieczarki - 500 gramów
    cebula - 3 sztuki
    żółty ser starty - 2 łyżki
    sól, pieprz - 1 - 2 szczypty
    tłuszcz do smażenia - 2 łyki

Łazanki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w pół-plastry - smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
    Pieczarki czyścimy szczoteczką, kroimy w plastry, dodajemy do smażonej cebuli.
    Przyprawiamy, w miedzy czasie gotujemy makaron al dente w/g instrukcji na opakowaniu.
    Gdy makaron mamy gotowy wrzucamy go na patenie do pieczarek i cebuli - chwilę mieszamy.
    Podajemy gorące.
    Na koniec posypujemy startym żółtym serem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy