Łazanki z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób

danie_z_makaronem

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 500 g kapusty kiszonej
    300 g pieczarek
    200 g makaronu kokardki z pełnego ziarna
    1 duża cebula
    1 łyżka oleju
    1/4 łyżeczki kminku
    1/4 łyżeczki kminku rzymskiego (kumin)
    2 ziarenka ziela angielskiego
    1 liść laurowy
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania z makaronem

Łazanki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę wyciskamy z soku, kroimy i wrzucamy do garnka, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, oba rodzaje kminku, zalewamy to wodą i gotujemy do miękkości - wyciągamy ziele i liść laurowy, odcedzamy.
  • 2. W międzyczasie gotujemy makaron al dente.
  • 3. Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i dodajemy plasterki pieczarek, doprawiamy do smaku.
  • 4. Następnie dodajemy ugotowaną kapustę i makaron, chwilkę podsmażamy.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować