Łazanki zapiekane

4.48 (190 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Fajna odmiana znanego i pysznego dania

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 1/2 kg kapusty kwaszonej
    opakowanie makaronu łazanki
    1/2 kg grzybów leśnych lub pieczarek
    3 cebule
    20 dag sera żółtego
    przyprawy
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.48 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łazanki zapiekane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę płuczemy, a następnie gotujemy około pół godziny. Cebulę kroimy w piórka i dusimy na oleju, kiedy ładnie się zrumieni dodajemy pokrojone pieczarki lub obgotowane wcześniej grzyby leśne, dusimy na małym ogniu dodając przyprawy według uznania. Do grzybów z cebulką dodajemy obgotowaną i odcedzoną kapustę, dusimy do miękkości. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Na koniec układamy w naczyniu żaroodpornym warstwami makaron, grzyby z kapustą, makaron, znów grzyby i jeszcze raz makaron, całość posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować