• 40 min

Kolejny szybki posiłek - roboty mało, nie trzeba stać godzinami przy kuchni, a efekt smaczny i pełen witamin

  • 40 min

Składniki:

  • 400 g kiełbasy podwawelskiej
    2 czerwone papryki
    1 średnia cukinia
    2 średnie cebule
    ok 350 ml domowego przecieru pomidorowego lub dwa duże pomidory
    sól
    pieprz
    papryka mielona
    4 łyżki oleju roślinnego
Wystaw ocenę:

5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy i osuszamy. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzany olej i podsmażamy do zeszklenia.
    Paprykę pozbawiamy gniazda nasiennego, kroimy w kostkę i dodajemy do zeszklonej cebuli. Dodajemy połowę przecieru pomidorowego.
    Cukinię kroimy w kostkę (nie obieramy) i dodajemy do papryki z cebulą. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką.
    Kiełbasę kroimy w kostkę i dodajemy gdy warzywa zmiękną. Dodajemy resztę przecieru pomidorowego i dusimy razem jeszcze przez około 5-10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Kiełbasa Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować