Leczo z młodej cukinii

4.5 (172 ocen)

  • 60 min

Jak tylko pojawia się młoda cukinia to zawsze robię takie leczo - pycha

  • 60 min

Składniki:

  • 4 małe młode cukinie
    Papryka czerwona, zielona i żółta
    3 pomidory
    3-4 cebule
    3 kiełbaski śląskie
    2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    sól, pieprz, majeranek
    2-3 łyżki oleju rzepakowego
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Leczo z młodej cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbaski pokroić w półplasterki i podsmażyć na oleju w dużym garnku. W tym czasie pokroić paprykę i cebulę w dużą kostkę i jak już kiełbasa się zarumieni to wrzucić do tego pokrojoną paprykę i cebulę. Podsmażyć ok.15 min. Pokroić w grubą kostkę pomidora i dorzucić do garnka na kolejne 10 min. Doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Dodać koncentrat pomidorowy. Na koniec pokroić w dużą kostkę młodą cukinie (ze skórką) i poddusić jeszcze ok 10 min. SMACZNEGO

Porady

Leczo można podawać z ulubionym pieczywem albo ryżem - białym lub bardziej dietetycznym brązowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Cukinia Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować