Leczo z cukinią i pieczarkami

4.5 (153 ocen)

  • 60 min

Smaczne danie na letnie dni!!

  • 60 min

Składniki:

  • 1 średnia cukinia
    30 dkg pieczarek
    duża cebula
    marchewka pietruszka
    1 papryka
    2 laski kiełbasy zwyczajnej
    kostka rosołowa
    przyprawa uniwersalna, sól pieprz
    olej
    3 pomidory
    zielona pietruszka
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Leczo z cukinią i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie obieramy i kroimy w kostkę , pieczarki oczyszczamy , kroimy w plasterki , paprykę również oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w kostkę , marchewkę i pietruszkę obieramy i kroimy w plasterki , cebulę obieramy i kroimy w kostkę , z kiełbasy zdejmujemy osłonkę i też kroimy w kostkę . Do dużego rondla wlewamy olej stawiamy na gaz , dodajemy cebulę , chwilę szklimy następnie dodajemy paprykę ,ory pieczarki , jarzynki i dusimy ok 10 minut , następnie dodajemy pokrojoną cukinię , gdy będzie miękka dajemy kiełbasę i pokrojone pomidory , dodajemy przyprawy i jeszcze chwilę dusimy , na koniec dodajemy natkę pietruszki . Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować