Leczo z kabaczka i cukinii z pieczarkami

4.51 (172 ocen)

  • 25 min

Gdy tylko zaczyna się sezon na cukinię i kabaczek w moim menu nie może zabraknąć lecza:) Ta wersja jest bardzo smaczna, doskonała na lekki obiad czy ciepłą kolację:)

  • 25 min

Składniki:

  • Składniki na 6 porcji:
    1 kg cukinii (obranej)
    1 kg kabaczka (obranego)
    cebula młoda
    200 g pieczarek
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    300 g kiełbasy
    pomidor
    190 g koncentratu pomidorowego
    2 łyżeczki liści lubczyku suszonego
    2 łyżeczki przyprawy do dań Kucharek
    pieprz kolorowy świeżo mielony
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.51 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Leczo z kabaczka i cukinii z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w prążki i smażymy na niewielkiej ilości rozgrzanego tłuszczu, przekładamy do garnka.
  • 2. Z kabaczka i cukinii wydrążamy nasiona, kroimy w kostkę, wrzucamy do cebuli.
  • 3. Warzywa dusimy na małym ogniu po przykryciem około 35 minut (od czasu do czasu mieszając).
  • 4. Pomidor parzymy, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę, dodajemy do warzyw po 20 minutach duszenia.
  • 5. Kiełbasę kroimy w kostkę i smażymy na patelni na której smażyliśmy cebulkę.
  • 6. Pieczarki myjemy, osuszamy, kroimy w plasterki, smażymy na niewielkiej ilości rozgrzanego tłuszczu.
  • 7. Kiedy warzywa mamy już podduszone dodajemy kiełbaskę, pieczarki koncentrat, przyprawy, pietruszkę, mieszamy i całość dusimy jeszcze około 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować