Leczo z cukinią, pieczarkami i kiełbasą drobiową

5 (162 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób

Gdy przychodzi sezon na świeże warzywa wtedy często je przygotowuję. Moi najbliżsi bardzo je lubią i zawsze znika w mgnieniu oka. Jest przepyszne, łatwe w przygotowaniu i nie może nam nie udać! :)

  • 50 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • ok. 500 g kiełbasy z piersi kurczaka,
    4 średnie cukinie,
    ok. 300 g pieczarek,
    2 duże papryki czerwone,
    1 duża papryka żółta,
    1 cebula,
    2-3 ząbki czosnku,
    ½ marchewki,
    ok. 0,7 litra domowego przecieru z pomidorów ( może być z kartonu lub zmiksowane pomidory z puszki),
    oliwa lub olej,
    papryka słodka i ostra, sól, pieprz,
Wystaw ocenę:

5 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Leczo z cukinią, pieczarkami i kiełbasą drobiową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z papryki usuwamy gniazda nasienne i dokładnie płuczemy, kroimy w kostkę. Kiełbasę, cukinię, cebulę również kroimy w kostkę, pieczarki w ćwiartki, a marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach, czosnek przeciskamy przez praskę lub drobno siekamy. Wszystkie warzywa podsmażamy osobno i przekładamy do wysokiego garnka, przyprawiamy do smaku i dusimy do miękkości około 35-40 minut mieszając co jakiś czas.
    Podajemy z pieczywem, ryżem lub grubym makaronem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (177 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Leczo z cukinią, pieczarkami i kiełbasą

To może cię zainteresować