LECZO Z PULPECIKAMI Z SOSEM SŁODKO-KWAŚNYM

0 (0 ocen)

  • 60 min

Potrawa ta może być podawana jako danie obiadowe lub jako przystawka na gorąco.Jest prosta w wykonaniu i pyszna-Polecam.

  • 60 min

Składniki:

  • 0,5kg,mięsa mielonego-o,5 kg,cebuli-0,5 kg,pieczarek-0,5 kg,papryki słodkiej lub konserwowej-0,5 kg.piersi z kurczaka-1 słoik sosu słodko-kwaśnego-olej rzepakowy do smażenia.-sól-pieprz.

Leczo z pulpecikami z sosem słodko-kwaśnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mięsa mielonego zrobić małe pulpeciki i usmażyć -Pieczarki umyć,pokroić i obgotować w osolonej wodzie.Cebulę pokroić w półksiężyce i usmażyć do miękkości-pierś z kurczaka pokroić w kostkę i usmażyć-paprykę pokroić w kostkę.Wszystkie przygotowane i usmażone składniki mieszamy z sosem słodko-kwaśnym i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy