Leczo na zimę do słoików

4.98 (150 ocen)

W zimowy dzień otworzę słoik, wrzucę podsmażoną kiełbaskę i poczuję smak lata ;-)

Składniki:

  • 2 cebule
    700 g papryki
    1500 g cukinii
    800 g pomidorów świeżych lub w zalewie
    1/4 szklanki oleju
    5 liści laurowych
    14 ziaren ziela angielskiego
    20 ziaren pieprzu
    1 łyżeczka majeranku
    3 łyżeczki soli
Wystaw ocenę:

4.98 (150 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Leczo na zimę do słoików - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię obieramy ze skórki i usuwamy gniazda nasienne, następnie kroimy ją w kosteczkę.
    Paprykę myjemy, usuwamy nasionka i kroimy także w kosteczkę. Cebulę siekamy. Pomidory obieramy ze skórki i siekamy na kawałki.
  • 2. W dużym garnku podsmażamy cebulę na rozgrzanym oleju. Gdy lekko się ozłoci dodajemy paprykę i dusimy kilka minut po czym wrzucamy cukinię, pomidory i wszystkie przyprawy. Gotujemy aż warzywa zmiękną. Doprawiamy i przekładamy do słoików. Pasteryzujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować