1.Bulion wymieszaj z przecierem pomidorowym, podgrzej, gorącym zalej kotleciki sojowe, przykryj, odstaw na godzinę.
2.Wszystkie warzywa umyj, osusz. Pomidory sparz, zdejmij skórkę. Paprykę i pomidory pokrój w kostkę, a cukinię w półplasterki. Na rozgrzanej oliwie zeszklij czosnek, dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, smaż razem ok. 5 minut. Dodaj cukinię i pomidory, duś pod przykryciem przez około 8 minut.
3.Kotleciki pokrój w kostkę, dodaj do warzyw wraz z przygotowaną zalewą, dopraw do smaku solą, pieprzem i ziołami. Gotuj jeszcze przez chwilę aż smaki się połączą (3 minuty).
4.Gorące leczo rozlej do miseczek, udekoruj ziołami, ewentualnie posyp żółtym serem (można je także zapiec przez chwilę w piekarniku).
Komentarze