Legumina z rabarbaru

4.5 (151 ocen)

Pyszny deser dla wielbicieli rabarbaru.

Składniki:

  • 3 laski rabarbaru
    1/2 szkl cukru
    1 cukier waniliowy
    1/2 szkl malin wraz sokiem z własnych przetworów
    1 szkl kaszki manny błyskawicznej
    bita śmietana i sok malinowy do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Desery Sok

Legumina z rabarbaru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W 1 litrze wody zagotować cukry. Do wrzątku dodać drobno pokrojony rabarbar i maliny z sokiem, gotować do czasu aż rabarbar będzie miękki. Do gotującego się kompotu dodajemy kaszę mannę. Całość gotujemy jeszcze kilka minut, stale mieszając, aż całość będzie szklista.
    Leguminę wylewamy do wypłukanych zimną wodą miseczek i odstawiamy do wystudzenia. Zimną leguminę wykładamy na talerzyki i podajemy z bitą śmietaną, polaną sokiem malinowym.

Porady

Jeśli ktoś nie ma własnych przetworów z malinami, z powodzeniem można zastąpić je samym sokiem malinowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza manna Maliny Rabarbar Sok malinowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować