Lekka zupa warzywna

4.5 (149 ocen)

Zupa małokaloryczna ale pożywna i smaczna.

Składniki:

  • woda - 2.5 l.
    ziemniaki - 4-5 szt.
    warzywa mrożone( brokuł, kalafior, marchew) - 1 opakowanie
    śmietana kwaśna - 1.5 łyżki
    kostka rosołowa - 1 szt.
    sól morska - 1 łyżeczka
    pieprz czarny mielony - do smaku
    warzywa suszone - 2 łyżki
    koper świeży - 1 łyżka
    kucharek- do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Lekka zupa warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka i zalać wodą.
    Wstawić na gaz. Dodać łyżeczkę soli i warzywa suszone.
  • 2. Po 20 min. dodać warzywa mrożone i kostkę rosołową. Gotować aż warzywa zmiękną (ale się nie rozgotują).
  • 3. Zupę doprawić do smaku zdjąć z gazu oraz dodać zahartowaną śmietanę. Wymieszać. Na koniec posypać koperkiem.

Porady

Warzywa suszone to u mnie domowa przyprawa do zup.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować