Lekka Babka jogurtowa

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Przepis dostałam od koleżanki gdy byłyśmy na spacerze z psami..Tak mnie zaciekawił że nawet nie zauwazyłam jak mój pies popędził za kotem i zniknął mi z oczu..

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - mąka: 2 szklanki
    - cukier,: 1 szklanka
    - jogurtu naturalnego: 180 mililitrów
    - olej: 180 mililitrów
    - cukier waniliowy: 1 opakowanie
    - proszek do pieczebia: 1 łyżeczka
    - polewa czekoladowa: 1 opakowanie

Lekka babka jogurtowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka utrzeć z cukrem na gładką masę dodawać po trochę jogurtu,następnie wlać olej i wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia. Całość porządnie wyrobić mikserem tak aby masa była jednolita. Ciasto wlać do foremki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką. Wstawić do letniego piekarnika i piec 45 minut w 160 stopniach. ostudzoną babkę dekorujemy polewą czekoladową lub lukrem i gotowe !!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy