2 placki pełnoziarnistej tortilli
pół ugotowanej lub upieczonej piersi z kurczaka
4 suszone pomidory
pół czerwonej cebuli
kilka liści świeżej bazylii
1 łyżka startej mozzarelli
1 łyżeczka dobrej jakości ketchupu
Lekka i zdrowa tortilla z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Placek tortilli umieścić na suchej teflonowej patelni, delikatnie posmarować ketchupem i posypać startą mozzarellą. Poukładać na niej cienko pokrojoną pierś z kurczaka i cebulę, posiekane suszone pomidory i liście bazylii. Przykryć drugim plackiem, mocno docisnąć. Podgrzewać na małym ogniu, gdy się od spodu przyrumieni, ostrożnie przewrócić tortillę na drugą stronę (najlepiej używając dużej łopatki i jednocześnie górną część przytrzymując dłonią). Gdy druga strona się przyrumieni, przełożyć tortillę na talerz i pokroić na trójkąty.
Komentarze