LEKKA PASTA Z MAKRELI Z JAJKIEM

0 (0 ocen)

wystarczą dosłownie 3-4 składniki, kilka minut pracy i możemy się cieszyć pyszną, sycącą pastą do pieczywa. Oczywiście można przygotować na kolację. 100 g to 155 kcal.

Składniki:

  • 75 g mięsa z makreli wędzonej
    2 jajka na twardo
    1 pęczek szczypiorku
    2 ogórki konserwowe- 100g
    25 g koncentratu pomidorowego
    1 łyżeczka sosu teryiaki
    Pieprz do smaku

Lekka pasta z makreli z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-09n5xxi 1. Jajka ostudzić,obrać ze skorupki. Mięso ryby oczyścić z ości, przełożyć do miski i rozetrzeć widelcem. Jajka zetrzeć na tarce o małych oczkach.
  • image-11sajif 2. Ogórka również zetrzeć na małych oczkach. Odcisnąć z nadmiaru soku i przełożyć do miski z rybą i jajkiem. Szczypiorek drobno posiekać. Przełożyć do miski razem z sosem teryiaki i koncentratem. Doprawić do smaku pieprzem. Dokładnie wymieszać i odstawić na godzinę do lodówki. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy