wystarczą dosłownie 3-4 składniki, kilka minut pracy i możemy się cieszyć pyszną, sycącą pastą do pieczywa. Oczywiście można przygotować na kolację. 100 g to 155 kcal.
Składniki:
75 g mięsa z makreli wędzonej
2 jajka na twardo
1 pęczek szczypiorku
2 ogórki konserwowe- 100g
25 g koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka sosu teryiaki
Pieprz do smaku
Lekka pasta z makreli z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ostudzić,obrać ze skorupki. Mięso ryby oczyścić z ości, przełożyć do miski i rozetrzeć widelcem. Jajka zetrzeć na tarce o małych oczkach.
2.Ogórka również zetrzeć na małych oczkach. Odcisnąć z nadmiaru soku i przełożyć do miski z rybą i jajkiem. Szczypiorek drobno posiekać. Przełożyć do miski razem z sosem teryiaki i koncentratem. Doprawić do smaku pieprzem. Dokładnie wymieszać i odstawić na godzinę do lodówki. Smacznego!
Komentarze