Lekka sałatka wiosenna z pomidorami i rzodkiewkami

5 (153 ocen)

  • 10 min

Bardzo smaczny, chrupiący, lekki i zdrowy dodatek do drugiego dania. Taka sałatka to bomba witaminowa.

  • 10 min

Składniki:

  • -1 młoda cebulka
    -3 duże pomidory
    -5 liści sałaty masłowej
    -5 rzodkiewek
    -3-4 łyżki jogurtu naturalnego gęstego
    -sól i pieprz
Wystaw ocenę:

5 (153 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dodatki

Lekka sałatka wiosenna z pomidorami i rzodkiewkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Pomidory parzymy we wrzątku, obieramy, kroimy w dużą kostkę i wrzucamy do miski.
  • 2 2. Dodajemy posiekaną sałatę, pokrojoną w talarki cebulkę oraz pokrojoną w plasterki rzodkiewkę.
  • 3 3. Zalewamy jogurtem naturalnym, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować