LEKKI TORCIK CZEKOLADOWY

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Pyszny, delikatny z agarem.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 6 szt biszkoptów okrągłych
    3 szkl mleka
    pół tabliczki czekolady białej
    pół tabliczki czekolady gorzkiej
    pół tabliczki czekolady mlecznej
    6 płaskich łyżeczek agar agar

    tortownica 16 cm

Lekki torcik czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia.Na dnie układamy biszkopty.Do garnka wlewmy 1 szkl mleka, dodajemy pokruszoną czekoladę białą i podgrzewamy aż czekolada się rozpuści.Do garącej masy wsypyjemy 2 łyżeczki agaru.Zagotowujemy cały czas mieszając.Gdy masa zacznie gęstnieć zdejmuemy z ognia,lekko sudzimy mieszając i delikatnie przelewamy na biszkopty.Odstawiamy do wystygnięcia-masa bardzo szybko się ścina.Tak samo przygotowujem pozostała dwie masy.Gdy torcik wystygnie możemy go kroić.Smacznego

Porady

Mas robionych z agarem nie trzeba wkładać go lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy