Leszcz z grilla

4.5 (170 ocen)

  • 60 min

Świeżo złowiona rybka z rzeki Bug rzucona na grill.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 leszcz
    Marynata:
    sok z 1 cytryny
    3 cebule
    20 oliwek czarnych
    oliwa z oliwek
    2 liście laurowe
    sól.pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania z ryb Grill

Leszcz z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i dusić na niej cebulę. Dodać wyciśnięty sok z cytryny i pokruszony liść laurowy. Doprawić solą i pieprzem i dodać oliwki, wymieszać . Leszcza dokładnie umyć,usunąć łuski, rozprawić, dokładnie posmarować marynatą z obu stron i odstawić pod przykryciem na około 2 godz. Po wyjęciu z marynaty położyć na tackę do grilla i grilować. Podczas grilowania od czasu do czasu polewać oliwą z oliwek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować