Ciasto leśny biszkopt powstało całkiem przypadkiem. Kiedyś zostało mi trochę biszkoptu więc postanowiłam coś z niego wyczarować. Ciasto idealne na lato, gdy jest sezon na leśne owoce. Zajadają się nim nawet szkraby, które niezbyt lubią ciasta. I przede wszystkim jest bardzo proste.
0 (0 ocen)
Porady
1. Aby biszkopt nie zaczął opadać możemy go upuścić z wysokości około 40 cm na blat kuchenny. Oczywiście w taki sposób aby nie uszkodzić szafki ani tortownicy, w której jest biszkopt. W ten sposób gorące powietrze wydostanie się spod ciasta i nie wessie nam go w dół. Nie bójmy się tej metody. 2. Jeśli wyrośnie nam bardzo wysoki biszkopt możemy go przekroić na pół i zrobić albo dwa ciasta lub przełożyć go masą. 3. Ciasto możemy również przyrządzić bez owoców. Smakuje równie dobrze.
Komentarze