Nigdy nie sądziłam, że ciasto na bazie WARZYWA może być tak smaczne! Zawsze miałam pewne obiekcje do tego typu przepisów! Jednak pewnego dnia gdy otworzyłam zamrażarkę i zobaczyłam tam opakowanie szpinaku postanowiłam coś z niego zrobić! od tego się zaczęło POLECAM experymentować w kuchni Iwona :)
0 (0 ocen)
Porady
Kochani ciasto jest bardzo proste do zrobienia i każdy poradzi sobie z jego wykonaniem! Radziłabym tylko, aby ciasto robić na niewielkiej blaszce, z tego względu że proporcje nie są duże, a jeżeli chcemy zachwycić gości pięknie prezentującym się wypiekiem zawsze lepiej piec w mniejszej formie,wtedy ciasto wydaje się być wyższe( po co ktoś ma nam zarzucić że wyszedł nam ZAKALEC
) ...to samo tyczy się kremu!! Dzięki temu że użyłam tortownicy średnicy 22 cm- Ciasto jest wysokie i prezentuje się bardzo " profesjonalnie":) Bardzo ważne jest by dodać do kremu żelatynę wtedy krem ma odpowiednią konsystencję!
Komentarze