Letnia sałatka z kurczakiem, czereśniami i camembertem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo lekka sałatka idealna na letni obiad.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SAłATKA:
    - pierś z kurczaka podwójna: 1 sztuka
    - pomarańcz: 2 sztuki
    - czereśnie: 32 sztuki
    - camembert: 1 sztuka
    - mix sałat z roszponką: 1 opakowanie
    - migdały w płatkach: 50 gramów
    - sól, pieprz, papryka słodka i chili do smaku: 1 szczypta
    - czosnek: 1 ząbek
    - oliwa z oliwek: 2 łyżki
    - Sos sałatkowy winegret: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Letnia sałatka z kurczakiem, czereśniami i camembertem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w paseczki, doprawić pieprzem, solą, papryką słodką i chili i przeciśniętym przez praskę czosnkiem Wlać 3 łyżki oliwy, wymieszać. Mięso usmażyć.

    Pomarańcze obrać, przekroić na pół i pokroić w półplasterki. Czereśnie wydrylować. Camembert pokroić w paseczki. Migdały chwilę prażyć na suchej patelni.

    Przygotować sos winegret.

    Na talerzu układać: mix sałat z roszponką, następnie kawałki pomarańczy, kurczaka, sera camembert, czereśnie,a na końcu posypać prażonymi migdałami. Polać sosem winegret.

    Smacznego!
  • 2. Na talerzu układać: mix sałat z roszponką, następnie kawałki pomarańczy, kurczaka, sera camembert, czereśnie,a na końcu posypać prażonymi migdałami. Polać sosem winegret.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Camembert Czereśnie Kurczak Pierś z kurczaka

Notka redakcyjna

PPWS_07-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować