Letnia sałatka z kurczakiem, czereśniami i camembertem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso pokroić w paseczki, doprawić pieprzem, solą, papryką słodką i chili i przeciśniętym przez praskę czosnkiem Wlać 3 łyżki oliwy, wymieszać. Mięso usmażyć.
Pomarańcze obrać, przekroić na pół i pokroić w półplasterki. Czereśnie wydrylować. Camembert pokroić w paseczki. Migdały chwilę prażyć na suchej patelni.
Przygotować sos winegret.
Na talerzu układać: mix sałat z roszponką, następnie kawałki pomarańczy, kurczaka, sera camembert, czereśnie,a na końcu posypać prażonymi migdałami. Polać sosem winegret.
Smacznego!
2.Na talerzu układać: mix sałat z roszponką, następnie kawałki pomarańczy, kurczaka, sera camembert, czereśnie,a na końcu posypać prażonymi migdałami. Polać sosem winegret.
Komentarze