Letnia zupa z kapustą i tortellini

0 (0 ocen)

  • 30 min

Lekka, pachnąca i pyszna zupa, znakomita na letni obiad.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 mała główka białej kapusty
    pół opakowania pierożków tortellini z grzybami
    1 mała cukinia
    1 duża lub 2 małe marchewki
    3 łyżki prażonej cebulki
    puszka groszku
    litr bulionu warzywnego
    świeży koperek
    sól i pieprz do smaku

Letnia zupa z kapustą i tortellini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy, marchew obieramy i kroimy w plasterki, wszystko gotujemy w wywarze warzywnym około 15 minut, następnie dodajemy oczyszczoną i pokrojoną w kostkę cukinię oraz pierożki, wszystko gotujemy aż pierożki będa miękkie, na końcu dodajemy groszek wraz z zalewą, oraz cebulkę prażoną,zagotowujemy, doprawiamy solą i pieprzem i posypujemy koperkiem

Porady

Do zupy możemy użyć również świeżego groszku, wówczas musimy dodać trochę więcej wywaru i zupę ciut dłużej gotować.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy