Lekka, pachnąca i pyszna zupa, znakomita na letni obiad.
30 min
Składniki:
1 mała główka białej kapusty
pół opakowania pierożków tortellini z grzybami
1 mała cukinia
1 duża lub 2 małe marchewki
3 łyżki prażonej cebulki
puszka groszku
litr bulionu warzywnego
świeży koperek
sól i pieprz do smaku
Letnia zupa z kapustą i tortellini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę szatkujemy, marchew obieramy i kroimy w plasterki, wszystko gotujemy w wywarze warzywnym około 15 minut, następnie dodajemy oczyszczoną i pokrojoną w kostkę cukinię oraz pierożki, wszystko gotujemy aż pierożki będa miękkie, na końcu dodajemy groszek wraz z zalewą, oraz cebulkę prażoną,zagotowujemy, doprawiamy solą i pieprzem i posypujemy koperkiem
Porady
Do zupy możemy użyć również świeżego groszku, wówczas musimy dodać trochę więcej wywaru i zupę ciut dłużej gotować.
Komentarze