Limonkowa zupa krem z dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso zalać wodą i gotować rosół, marchew i pietruszkę obrać i pokroić w plasterki. Dodać do mięsa. Dorzucić liście limonki i nadal gotować. Kiedy mięso będzie miękkie wyjmujemy je i wykorzystujemy do innych celów. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, dorzucamy do rosołu, dynię obieramy, wydrążamy środek i także kroimy w kostkę, dodajemy do zupy. Warzywa powinny być przykryte rosołem.Cebulę kroimy w kostkę i przyrumieniamy na łyżce masła a następnie wrzucamy do zupy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką. Kiedy wszystkie składniki będą już miękkie, zupę miksujemy na gładki krem. (liście wyjmujemy wcześniej z zupy)
Podajemy z grzankami lub łuskanym słonecznikiem.
Komentarze