Lody jagodowe na serku mascarpone

4.5 (198 ocen)

  • 20 min

Moja rodzina uwielbia domowe lody,bo jak wiadomo domowe są najlepsze.Z serkiem mascarpone robiłam pierwszy raz i nie ukrywam, że wyszły pyszne.Bardzo,bardzo kaloryczne...no cóż, ale tak pyszne, że nie można im się oprzeć.Te lody przygotowuje się bardzo szybko, potem już tylko czekać, aż będą gotowe.

  • 20 min

Składniki:

  • 25 dag serka mascarpone
    330 ml śmietany kremówki 30 %
    1 cukier waniliowy
    cukier puder do smaku
    około 1 szklanka jagód kamczackich lub borówek ( ja miałam jagody )
    rożki waflowe do lodów
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Kremówka Desery Lody

Lody jagodowe na serku mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Masa na lody. 1. Owoce płuczemy i dokładnie osuszamy, następnie miksujemy blenderem na gładką masę.
    Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem waniliowym na sztywno, następnie dodajemy serek mascarpone i owoce, miksujemy aż masa będzie puszysta dodając w trakcie miksowania cukier puder według uznania.
  • Do mrożenia. 2. Tak przygotowaną masę przekładamy do zamykanego pojemnika i wkładamy do zamrażalnika na kilka godzin. Masę lodową często mieszamy.
  • Gotowe. 3. Gdy lody będą miały odpowiednią konsystencję nakładamy do waflowych rożków i podajemy.

Porady

Z przepisu wychodzi około półtora litra lodów.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki amerykańskie Jagody Mascarpone Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować