Moja propozycja na konkurs kreatywny III ,bardzo szybkie i tanie danie.
30 min
Składniki:
Na trzy porcje:
30 dag mortadeli
łyżka oleju
5 dag sera żółtego
2 duże łyżki papryki konserwowej (pokrojonej w kostkę)
6 kromek bagietki
ząbek czosnku
łyżeczka masła
Łódeczki z mortadeli z grzankami czosnkowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Nagrzać piekarnik do 180*C.Mortadelę pokroić na 6 grubych plastrów i podsmażyć na oleju,aby powstały łódeczki.Ostrożnie przełożyć na blachę(ja użyłam do mufinek),na każdy plaster położyć po łyżeczce papryki i posypać startym serem.Na drugiej wąskiej blaszce ułożyć ukośne kromki bagietki muśnięte masłem i natarte czosnkiem i razem włożyć do piekarnika na ok.5 minut.Gotowe.
Porady
Zamiast mortadeli można użyć innej grubej kiełbasy
Komentarze