Łódeczki z mortadeli z grzankami czosnkowymi

5 (168 ocen)

  • 30 min

Moja propozycja na konkurs kreatywny III ,bardzo szybkie i tanie danie.

  • 30 min

Składniki:

  • Na trzy porcje:
    30 dag mortadeli
    łyżka oleju
    5 dag sera żółtego
    2 duże łyżki papryki konserwowej (pokrojonej w kostkę)
    6 kromek bagietki
    ząbek czosnku
    łyżeczka masła
Wystaw ocenę:

5 (168 ocen)

Zobacz również:

Bagietka Dania główne Ser

Łódeczki z mortadeli z grzankami czosnkowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nagrzać piekarnik do 180*C.Mortadelę pokroić na 6 grubych plastrów i podsmażyć na oleju,aby powstały łódeczki.Ostrożnie przełożyć na blachę(ja użyłam do mufinek),na każdy plaster położyć po łyżeczce papryki i posypać startym serem.Na drugiej wąskiej blaszce ułożyć ukośne kromki bagietki muśnięte masłem i natarte czosnkiem i razem włożyć do piekarnika na ok.5 minut.Gotowe.

Porady

Zamiast mortadeli można użyć innej grubej kiełbasy

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować