Łódeczki faszerowane rzodkiewką

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Smaczna przekąska z faszerowanego ogórka rzodkiewką

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ogórek sałatkowy: 1 sztuka
    - rzodkiewka: 1 pęczek
    - serek naturalny (czubata): 1 łyżka
    - szczypiorek: 0.5 pęczka
    - sól: 2 szczypty
    - pieprz (świeżo zmielony): 1 szczypta
    - pomidor (półplasterki): 2 sztuki

Łódeczki faszerowane rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórka obrać, przekroić na pół i wydrążyć. Rzodkiewki umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Wymieszać z serkiem, posiekanym szczypiorkiem i doprawić do smaku solą i pieprzem. Połówki ogórka napełnić farszem z rzodkiewki i udekorować kawałkami pomidora nadzianymi na wykałaczkę.

Komentarze

Podobne przepisy