Lodowo – owocowa rozkosz z otrębami

0 (0 ocen)

  • 10 min

Szybki w przygotowaniu i prosty, ale ładnie się prezentuje a jeszcze lepiej smakuje : ) Smak lodów idealnie się komponuje z brzoskwiniowym musem. Idealny deser w upalne dni i nie tylko : )

  • 10 min

Składniki:

  • 1 brzoskwinia
    100 gram serka typu danio
    3 gałki ulubionych lodów
    2 łyżki otrębów granulowanych
    maliny,
    jeżyny,
    mięta

Lodowo – owocowa rozkosz z otrębami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki podane do przygotowania jednej porcji. Na początku musimy przygotować brzoskwiniowy mus. Brzoskwinie obieramy ze skórki, kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do miseczki i dokładnie blendujemy (moja brzoskwinia była trochę kwaskowa i dodałam niecałą łyżeczkę cukru). Na dno pucharka wykładamy serek, posypujemy go granulowanymi otrębami, na to dajemy 3 gałki lodów i calość obficie polewamy przygotowanym wcześniej brzoskwiniowym musem. Posypujemy ponownie otrębami i dekorujemy świeżymi malinami, jeżynami i miętą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy