LODOWIEC Z TRUSKAWKAMI

4.97 (183 ocen)

  • 45 min

Pyszne szybkie ciasto na zimno,idealne na ciepłe dni,idealne na sezon truskawkowy.

  • 45 min

Składniki:

  • opakowanie biszkoptów
    3 galaretki truskawkowe
    4 budynie smietankowe
    1/2 kg truskawek
    1 szkl.cukru
    margaryna
    1l mleka
Wystaw ocenę:

4.97 (183 ocen)

Zobacz również:

Desery

Lodowiec z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnuszku zagotowujemy mleko(odlewamy 1/3 szkl.),dodajemy cukier.W reszcie mleka rozpuszczamy budyń.Wlewamy na wrzące mleko.Studzimy.Ostudzony budyn ucieramy z maragaryną.
  • 2. Na dno dużej tortownicy układamy warstwę biszkoptów maczanych w rozpuszczonej galaretce truskawkowej..Wykładamy połowę masy budyniowej.Wykładamy kolejne biszkopty rzedem blizej brzegu tortownicy,bliżej srodka układamy truskawki.Nastepnie dajemy resztę masy budyniowej.Obkładamy pokrojonymi truskawkami na wierzch.Galaretki rozpuszczamy w 2 szkl.wody,wylewamy na ciasto.Studzimy.

Porady

Możemy go zrobic z innymi owocami,trzeba zmienic owoce i dać inny smak galaretki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować