Łopatka w sosie pomidorowym

4.5 (142 ocen)

Danie dla makaroniarzy

Składniki:

  • ok. 600 g łopatki wieprzowej
    1 cukinia
    2-3 ząbki czosnku
    1 cebula
    2 łyżki przecieru pomidorowego
    2 łyżki sosu chili
    sól i pieprz
    500 g pomidorów obranych ze skórki
    120 g pieczarek, pokrojonych w plasterki
    makaron np. tagliatelle
    kilka listków bazylii
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łopatka w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaronu ugotuj al dente w osolonej wodzie.
    Mięso,pomidory,cebulę i cukinię pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej odrobinę oliwy z oliwek i podsmaż cebulę wraz z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Dodaj sos chili,przecier pomidorowy ,pieczarki i pomidory. Następnie dodaj cukinię,pieczarki i bazylię.
    Na osobnej patelni usmaż mięso po czym dodaj do sosu. Smaż jeszcze przez chwilę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Sos podawaj z makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować