Łopatka wieprzowa z rozmarynem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Przepis powstał przypadkiem i okazał się strzałem w "10" :-)

  • 40 min

Składniki:

  • - 1,5 kg łopatki wieprzowej,
    - 1 duża cebula,
    - 2 ząbki czosnku,
    - kucharek ok. 3 łyżeczki,
    - pieprz ok. 1/3 łyżeczki,
    - rozmaryn ok. 2 łyżeczek.
    - skrobia ziemniaczana do zagęszczenia,
    - pietruszka do dekoracji,
    - olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łopatka wieprzowa z rozmarynem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łopatkę pokroić w drobną kostkę. Doprawić przyprawami. Cebulę pokroić w grubszą kostkę, czosnek rozgnieść. Podsmażyć na złoto cebulę z czosnkiem, dodać mięso i smażyć razem "na brązowo". Następnie wszystko zalać wrzącą wodą (ok. 2 cm ponad mięso). Zagęścić mąką ziemniaczaną. Podawać z ziemniakami i surówką. Dekorować zieloną pietruszką.

Porady

Podawać z ziemniakami i surówką. Dekorować zieloną pietruszką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łopatka Rozmaryn Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować