Łopatka z pieczarkami

4.5 (154 ocen)

  • 40 min

Smaczne z pieczywem i do obiadu.

  • 40 min

Składniki:

  • łopatka wieprzowa ok 60 dag
    cebula 2 szt
    pieczarki ok 20 dag
    czosnek 2 ząbki
    papryka 1/2 szt
    natka pietruszki 1/2 pęczka
    liść laurowy
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dodatki

Łopatka z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, pokroić na kawałki. Czosnek rozetrzeć ze solą, dodać do mięsa i wymieszać. Odstawić na ok 2 godz.
    Na patelni rozgrzać olej. Mięso obtaczać w mące i obsmażyć na oleju. Przełożyć do rondla, podlać wodą, dodać liść laurowy i dusić.

    Pieczarki umyć pokroić w plastry i dodać do rondla razem z pokrojoną cebulą. Paprykę oczyścić, umyć i pokroić w drobną kostkę dodać też do mięsa . Jeśli trzeba podlać jeszcze wodą, doprawić do smaku i dusić do miękkości.
    Na koniec dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Mięso Papryka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować