Łososiowe jajka

0 (0 ocen)

  • 15 min

Łososiowe jajka bardzo proste i szybkie. Bardzo lubię jajka nadziewane łososiem wędzonym. Polecam jako wiosenną przekąskę i na kolacje.

  • 15 min

Składniki:

  • 6 jajek
    200 g wędzonego łososia
    1 plaster papryki czerwonej
    6 oliwek czarnych
    miks sałat
    1 łyżka natki pietruszki
    sól, pieprz
    2 łyżki serka puszystego
    1 łyżka majonezu

Łososiowe jajka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotuję na twardo w osolonej wodzie. Obieram i odcinam 1/3 jajka. Wydrążam łyżeczką żółtka delikatnie. Połowę łososia kroje w kostkę, dodaję żółtka, majonez, serek, sól, pieprz i miksuję blenderem. Przekładam farsz do szprycy i wyciskam do jajek. Dekoruję kawałkami oliwek, papryki, i natką pietruszki. Układam czubki białka jako kapelusze. Jajka podaję na sałacie.Resztę łososia zwijam w ruloniki i napełniam pozostałym farszem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy