Łososiowe tratinki z prażoną cebulką

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Łososiowe tartinki z ogórkiem i prażoną cebulką to świetna przekąska dla każdego,kto przed komputerem chce zjeść coś niezwykle smacznego,apetycznego,co przygotuje w zaledwie 10 minut.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - łosoś wędzony: 3 plastry
    - serek mascarpone: 3 łyżki
    - pieczywo wieloziarniste (może być tostowe,kromki): 6 sztuk
    - prażona cebulka: 3 łyżeczki
    - ogórek kiszony (lub małosolny): 1 sztuka
    - sól: 1 szczypta

Łososiowe tratinki z prażoną cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • łosoś norweski plastry 1. Do blendera wrzucić plastry łososia,serek mascarpone,sól,zmiksować na głądką pastę.
  • foremka 2. Z kromek pieczywa wyciąć okrągłe tartinki ( np.wycinarką jak na zdjęciu obok),posmarować je pastą z łososia.Ogórka pokroić w drobna kosteczkę.Na każdej tartince ułożyć porcje ogórka,posypać prażoną cebulką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy