Łososiowy tatar z marynowanym czosnkiem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Dla wielbicieli tatarów i nie tylko .

  • 15 min

Składniki:

  • 30 dag filet łososia,
    7 ząbków marynowany czosnek,
    6 szt oliwki zielone,
    1 cebula czerwona,
    Sól morska
    pieprz kolorowy,
    5 korniszonów
    olej rzepakowy dobrej jakości
    żółtko jajka

Łososiowy tatar z marynowanym czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z łososia myjemy osuszamy i usuwamy skórę. Siekamy go nożem nie za drobno. Ogórki konserwowe siekamy drobno. Cebulę czerwoną obieramy i kroimy drobniutko.
  • 2. Oliwki i czosnek kroimy w kosteczkę. Składniki mieszamy z sobą dobrze najlepiej ręką.
  • 3. Dodajemy żółtko troszkę oleju rzepakowego dobrej jakości. doprawiamy solą morską i pieprzem do smaku.
  • 4. Jeszcze raz porządnie urabiamy. serwujemy ozdobione czosnkiem i oliwkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy