Łosoś w sosie musztarowo-koperkowym

4.5 (142 ocen)

  • 20 min

Dla wielbicieli łososia pod każdą postacią.

  • 20 min

Składniki:

  • 500 gr fileta z łososia
    2 łyżeczki musztardy np., sarepskiej
    100 ml śmietany 30 %
    1 łyżka masła
    1 łyzka mąki
    Sól
    Pieprz
    2 łyżki posiekanego koperku
    Olej
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łosoś w sosie musztarowo-koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z łososia myjemy, osuszamy i kroimy na porcje. Posypujemy sola i pieprzem. Smazymy na oleju po kilka minut z każdej strony.
    Na drugiej patelni przygotowujemy sos. Roztapiamy masło i z mąki robimy jasną zasmażkę. Wlewamy śmietanę i trochę wody , aby rozrzedzić sos, dobrze wymieszamy , aby nie było grudek. Dodajemy musztardę , mieszamy, doprawiamy sola i pieprzem. Wsypujemy posiekany koperek.
    Do sosu dajemy kawałki łososia i razem podgrzewamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować