Soczysty i aromatyczny łosoś z pysznymi dodatkami to to co mogłabym jeść codziennie :) Wielkim plusem potrawy jest szybki czas przyrządzania, polecam :)
5 min
Składniki:
2 filety z łososia po około 150 g każdy
200 g mrożonych warzyw włoskich
200 g makaronu szpinakowego
4 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki soku z cytryny
2 kostki rosołowe z lubczykiem
Łosoś z makaronem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W miseczce rozcieramy kostkę rosołową z dwoma łyżkami oliwy z oliwek oraz dwoma łyżkami soku cytrynowego. Mieszanką nacieramy filety i smażymy na rozgrzanej patelni.
2.Mrożone warzywa podsmażamy na dwóch łyżkach oliwy rozmieszanych z kostką rosołową. Gdy będą miękkie dodajemy ugotowany al dente makaron i mieszamy.
3.Na talerzu układamy mieszankę warzyw z makaronem a na wierzch kładziemy usmażonego łososia. Smacznego :)
Komentarze