Łosoś z chrzanem i musztardą

4.5 (159 ocen)

Obawiałam się troszkę że chrzan zabije smak ryby,ale byłam w błędzie.Łosoś wyszedł niesamowicie smaczny.Polecam !!!

Składniki:

  • 250g łososia świeżego
    1 płaska łyżeczka musztardy rosyjskiej ostrej
    1 płaska łyżeczka chrzanu wiejskiego
    sok z dwóch plastrów cytryny
    2 płaskie łyżeczki drobno posiekanego koperku świeżego
    sól morska świeżo mielona wg.uznania
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łosoś z chrzanem i musztardą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z łososia usuwamy skórę,myjemy , osuszamy papierowym ręcznikiem i dzielimy na dwie porcje.
  • łosos przygotowany do pieczenia 2. Następnie przekładamy kawałki ryby do wysmarowanego naczynia żaroodpornego olejem.
    Porcje ryb solimy,kropimy cytryną i smarujemy musztardą oraz chrzanem a wierzch posypujemy posiekanym koperkiem.
  • 3. Przykrywamy i pieczemy w 180*C ( środkowa półka-grzanie góra) 20 minut i gotowe....
    Podajemy z ulubionymi dodatkami....
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Łosoś

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować