Łosoś z rozmarynem z grilla z plackami ziemniaczanymi

0 (0 ocen)

  • 20 min

Dla amatorów łososia i szpianku ,a dodatek placuszków ziemniaczanych to pełnowartościowy obiad,może trochę kaloryczny ,ale czasami ....

  • 20 min

Składniki:

  • 40 dkg fileta z łososia surowego
    30 dkg szpinaku mrożonego
    7 ziemniaków
    1 jajko
    2 łyżki mąki
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka masła
    1 łyżeczka igiełek rozmarynu świeżego lub suszonego
    Sól
    Pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Grill

Łosoś z rozmarynem z grilla z plackami ziemniaczanymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia umyć , osuszyć , osolić ,posypać pieprzem i rozmarynem. Odstawić na chwilę do lodówki.
    Szpinak rozmrozić . Na patelni rozgrzać masło i zeszklić zmiażdżony czosnek, na to wyłożyć szpinak i wymieszać i dusić przez chwilę ,aż wyparuje woda.
    Ziemniaki obrać , umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach ,odcisnąć wodę. Osolić ,opieprzyć , dodać jajko i mąkę. Wymieszać. Usmażyć małe placuszki na oleju.
    Łososia podzielić na 3 porcje i upiec na grillu lub na patelni grillowej po kilka minut z każdej strony.
    Podawać razem z placuszkami ziemniaczanymi szpinakiem.

Porady

Łososia można ułożyć na pierzynce ze szpinaku obok placków.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować