Łosoś ze szparagami i pomidorkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszne, zdrowe , dietetyczne i szybkie danie.

  • 30 min

Składniki:

  • - 300 g łososia
    - 100 g szparagów
    - 100 g pomidorków koktajlowych
    - odrobina masła
    - sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Dania główne

Łosoś ze szparagami i pomidorkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę myjemy, osuszamy i tniemy na kawałki. Szparagi obieramy, myjemy i odcinamy zdrewniałe końcówki. Pomidorki tniemy na połówki. Na spodzie naczynia żaroodpornego układamy szparagi. Posypujemy solą i dodajemy odrobinę wiórek masła. Na to kładziemy łososia i znów odrobinę dodajemy soli, pieprzu i wiórek masła( nie dużo tylko do smaku) Na wierzchu łososia układamy miąższem do ryby pomidorki. Tak aby w trakcie pieczenia sok pomidorowy wsiąkał w rybkę. Pieczemy w 180C około 25-30 min
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Pomidorki koktajlowe Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować