Łosoś duszony z warzywami z nutką szafranu

0 (0 ocen)

Potrawę wymyśliłam z resztek w lodówce i resztek łososia :)

Składniki:

  • 200g filetu z łososia
    - 1 duża papryka
    - 6 pomidorków koktajlowych
    - 1 cukinia
    - 1 cebula
    - 2 ząbki czosnku
    - 1 łyżeczka suszonego imbiru
    - szczypta szafranu
    - sól, pieprz
    - 1 łyżka oleju

Łosoś duszony z warzywami z nutką szafranu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia kroimy na kawałeczki. Cukinię obieramy i kroimy w kosteczkę. Paprykę w paseczki a cebulkę jak chcemy - u mnie kosteczka. Rozgrzewamy tłuszcz na patelni i na gorący wrzucamy cukinię i paprykę. Chwilę smażymy , dodajemy cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę a za moment łososia. Zakrywamy patelnię pokrywką i dusimy przez około 10-15min. Pomidorki kroimy na ćwiartki i wrzucamy do reszty . Znów dusimy około 10min i dodajemy przyprawy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy