Łosoś pieczony w folii

4.5 (177 ocen)

  • 45 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

szybkie i smaczne danie

  • 45 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie łososia z Biedronki ok 35 dag
    pół dużej marchewki
    1 średnia cebulka
    przyprawa uniwersalna
    pieprz mielony cytrynowy lub kolorowy
    sok z połowy cytryny
    posiekany koperek 1 łyżka
    ew tymianek suszony
    2 cienkie plasterki masła
    Kalafior obgotowany al' dente lub ziemniaki
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łosoś pieczony w folii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet opłukać, osuszyć, skropić cytryną, przyprawić przyprawa uniwersalną i pierzem cytrynowym.
    Ułożyć na folii aluminiowej.
    Na filecie ułożyć posiekaną cebulę, oprószyć Vegetą i posypać koperkiem.
    Na cebuli ułożyć marchewkę startą na grubych oczkach tarki i oprószyć tymiankiem.
    Na wierzchu ułożyć plastry masła i zawinąć rybę w folię.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 st na ok 30- 35 minut
    Podałam z kalafiorem ugotowanym w wodzie z dodatkiem soli, cukru i masła
  • łosoś przed pieczeniem 2. łosoś przed pieczeniem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować