1 opakowanie łososia z Biedronki ok 35 dag
pół dużej marchewki
1 średnia cebulka
przyprawa uniwersalna
pieprz mielony cytrynowy lub kolorowy
sok z połowy cytryny
posiekany koperek 1 łyżka
ew tymianek suszony
2 cienkie plasterki masła
Kalafior obgotowany al' dente lub ziemniaki
Łosoś pieczony w folii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet opłukać, osuszyć, skropić cytryną, przyprawić przyprawa uniwersalną i pierzem cytrynowym.
Ułożyć na folii aluminiowej.
Na filecie ułożyć posiekaną cebulę, oprószyć Vegetą i posypać koperkiem.
Na cebuli ułożyć marchewkę startą na grubych oczkach tarki i oprószyć tymiankiem.
Na wierzchu ułożyć plastry masła i zawinąć rybę w folię.
Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 st na ok 30- 35 minut
Podałam z kalafiorem ugotowanym w wodzie z dodatkiem soli, cukru i masła
Komentarze