Lukier pomarańczowy (ucierany)

4.97 (177 ocen)

  • 30 min

Polewa do ciasta mega słodka i mega pomarańczowa.

  • 30 min

Składniki:


  • 150 g cukru pudru
    100 g cukru
    2 pomarańcze
    olejek pomarańczowy
Wystaw ocenę:

4.97 (177 ocen)

Zobacz również:

Desery

Lukier pomarańczowy (ucierany) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Lukier pomarańczowy (ucierany) 1. Pomarańcze sparzamy wrzątkiem ,skórkę ścieramy i razem z sokiem z wyciśniętych pomarańczy dajemy do rondelka. Następnie wsypujemy cukier (ciągle mieszamy) ,gotujemy do momentu ,aż zacznie gęstnieć. Cukier puder wsypujemy do miski obrotowej i na wolnych obrotach zaczynamy ucierać ,powoli wlewając syrop pomarańczowy oraz odrobinę olejku pomarańczowego. Polewamy ciasto jeszcze ciepłą masą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować