1.Mięso pokroić w niedużą kostkę,obsypać przyprawą do mięsa wieprzowego i zrumienić na oleju,przełożyć do garnka, a na tym samym tłuszczu poddusić pokrojone w plastry pieczarki i cebulę.Marchewkę i ogórki pokroić w większą kostkę i też podsmażyć.Mięso podlać 2-3 szkl wody,dać kostkę rosołową i dusić na niedużym ogniu.Gdy już będzie prawie miękkie wrzucić marchew,ogórki,pieczarki z cebulą, pokrojoną paprykę i mrożony groszek.Dusić całość do miękkości,doprawić.Mąkę wymieszać z odrobiną zimnej wody i wlać do gulaszu,dusić jeszcze chwilę,aż zgęstnieje.Podawać z kaszą,ziemniakami lub ryżem.
Porady
Jeżeli używam groszku z puszki dodaję go już po ugotowaniu gulaszu.Czasami dodaję też fasolkę szparagową.
Komentarze