mandarynkowo-kokosowe ciasto nadziane mandarynkami..

0 (0 ocen)

  • Łatwy

ciasto jest przepysznie obłędne w smaku, wilgotne, pachnące mandarynkami z nutą kokosu.......POLECAM......SMACZNEGO!!!

  • Łatwy

Składniki:


  • - jajka: 3 sztuki
    - olej: 100 mililitrów
    - mleko: 1 szklanka
    - cukier: 15 dekagramów
    - mąka tortowa przesiana: 2 szklanki
    - proszek do pieczenie: 1.5 łyżeczki
    - imbir sproszkowany: 0.5 łyżeczki
    - cynamon w proszku: 0.5 łyżeczki
    - kardamon mielony: 0.5 łyżeczki
    - wiórki kokosowe: 0.75 szklanki
    - skórka z mandarynek: 6 sztuk
    - mandarynki cząstki: 6 sztuk
    - lukier puder cukier: 4 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Mandarynkowo-kokosowe ciasto nadziane mandarynkami.. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etapy przygotowania 1. sparzone ze 3 razy mandarynki obrać i skórkę z nich rozdrobnić w blenderze = podsmażyć je z wiórkami kokosowymi, z 2 łyżkami wody i 3 łyżkami cukru do odparowania wody - ostudzić-----
    jajka-olej-mleko-cukier rózgą dobrze roztrzepać-----

    wsypać przesianą mąkę-proszek do pieczenia-cynamon-imbir-kardamon - skórkę z kokosem i rózgą dobrze wymieszać-----

    kominkowa wysmarowana tłuszczem i obsypana tartą bułką-----

    przełożyć do kominkowej blaszki część ciasta i rozłożyć mandarynki -
    znowu dać część ciasta i mandarynki - teraz włożyć resztę ciasta i na
    wierzch lekko wcisnąć mandarynki-----

    piec w nagrzanym prodiżu około 45-50 minut =
    inne piecyki nagrzane do 200C i z 45-50 minut-----

    ostudzone ciasto posmarować lukrem: puder cukier wymieszać na gęsto ze
    śmietaną z kroplą cytryny i zostawić do zastygnięcia lukru
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Mandarynki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować