Mandarynkowo-kokosowe ciasto nadziane mandarynkami.. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.sparzone ze 3 razy mandarynki obrać i skórkę z nich rozdrobnić w blenderze = podsmażyć je z wiórkami kokosowymi, z 2 łyżkami wody i 3 łyżkami cukru do odparowania wody - ostudzić-----
jajka-olej-mleko-cukier rózgą dobrze roztrzepać-----
wsypać przesianą mąkę-proszek do pieczenia-cynamon-imbir-kardamon - skórkę z kokosem i rózgą dobrze wymieszać-----
kominkowa wysmarowana tłuszczem i obsypana tartą bułką-----
przełożyć do kominkowej blaszki część ciasta i rozłożyć mandarynki -
znowu dać część ciasta i mandarynki - teraz włożyć resztę ciasta i na
wierzch lekko wcisnąć mandarynki-----
piec w nagrzanym prodiżu około 45-50 minut =
inne piecyki nagrzane do 200C i z 45-50 minut-----
ostudzone ciasto posmarować lukrem: puder cukier wymieszać na gęsto ze
śmietaną z kroplą cytryny i zostawić do zastygnięcia lukru
Komentarze