MANGO THAI – TINI

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Średni

średnio zaawansowany

  • Dla 1 osoby
  • Średni

Składniki:


  • - 75 ml Wyborowa Lemon na: 1 szklanka
    - 25 ml Świeżo wyciśnięty sok z limonki na: 1 szklanka
    - 15 ml Syrop cukrowy na: 1 szklanka
    - 2 Liście kaffir lime na: 1 szklanka
    - ½ Dojrzałe mango na: 1 szklanka
    - ¼ Chilli na: 1 szklanka

Mango thai – tini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugnieć chilli, mango, liście kaffir lime z syropem cukrowym w szklanicy barmańskiej.
    Dodaj pozostałe składniki i lód.
    Mocno wymieszaj i przecedź podwójnie do schłodzonej szklanki koktajlowej.
    Udekoruj kwiatkiem albo plasterkiem limonki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy