Marchewka z cynamonem

4.5 (160 ocen)

  • 20 min

Propozycja na podwieczorek, kolację lub dodatek do drugiego dania

  • 20 min

Składniki:

  • 50 dkg marchewki
    0,5 cytryny
    2 łyżki masła
    sól, cukier
    szczypta cynamonu
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Przystawki Dodatki

Marchewka z cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę umyć, pokroić w paseczki lub zostawić w całości, jeśli jest mała. Na patelnię położyć masło i marchewkę, dodać sól, cukier, cynamon. Podlać odrobiną wody i dusić na małym ogniu do miękkości. Pod koniec duszenia dodać cytrynę pokrojoną w kostkę, bez skórki i pestek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Marchewka Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Podwieczorek Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować