1.Biszkopt: Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodać żółtka, lekko wymieszać. Wsypać mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać przełożyć do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia i upiec w 180 stopniach przez 25 minut.
2.Wkładka serowa: margarynę utrzeć z cukrem, dodając po jednym żółtku. Dodać ser, wymieszany z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Ubić białka na sztywną pianę i wmieszać delikatnie do masy. Przełożyć do formy takiej jak piekł się biszkopt i upiec 30 minut do lekkiego zrumienienia w 180 stopniach
3.Beza kokosowa: białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem cukru, dodać wiórki kokosowe. Przelożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia, upiec na złoty kolor. Po upieczeniu szybko zdjąć papier.
4.Masa orzechowa: mleko zagotować. Dodać mielone orzechy włoskie. Dokładnie wymieszać. Przestudzić. Mało (margarynę) utrzeć z cukrem pudrem, dodając stopniowo przestudzone orzechy.
5.Złożenie ciasta: ostudzony biszkopt posmarować 1/3 masy orzechowej, na to położyć wkładkę serową. Posmarować 1/3 masy orzechowej, położyć bezę kokosową, posmarować resztą masy i posypać kakao.
Porady
- do wkładki serowej użyłam 2 kostek sera śmietankowego mielonego Pacynka.
Komentarze